Gitaren - Schreeven Muziekinstrumenten

Gitaar

Schreeven Muziekinstrumenten biedt een breed assortiment aan diverse gitaren die u kunt kopen. Er is voor iedereen wel een geschikte gitaar te vinden. Voor zowel de beginnende gitarist als de professional. Van de western gitaar (ook wel de akoestische gitaar genoemd) tot de klassieke gitaar. 

Gitaar voor beginners

Wanneer u voor het eerst een gitaar gaat kopen is het belangrijk dat u erover nadenkt wat voor muziekstijl u wilt gaan spelen. Zo is de western gitaar geschikt als u popliedjes wilt spelen. Wilt u liever klassieke liedjes spelen? Dan raden wij de klassieke gitaar aan. Zowel de western als de klassieke gitaar zijn voorbeelden van akoestische gitaren. Het voordeel van een akoestische gitaar is dat je direct de natuurlijke, volle klanken hebt. Een andere gitaar bestellen om mee te beginnen kan natuurlijk ook, maar houdt altijd rekening met het volgende:

  • Bij het kopen van een elektrische gitaar zult u altijd van een versterker afhankelijk zijn. Dit komt omdat een elektrische gitaar geen holle kast heeft en u dus, om het iconische geluid goed te kunnen horen, een gitaar versterker zal moeten kopen.

  • Bij het bestellen van een Spaanse gitaar, moet u rekening houden met een dikkere hals dan bij de akoestische gitaar. Dit maakt het bespelen van de gitaar wanneer u kleinere vingers of kleinere handen heeft dus een stuk lastiger.


Martin gitaar

C.F Martin is een bekende naam onder de bouwers van akoestische gitaren. Er zijn veel bekende artiesten die gebruik hebben gemaakt van de Martin gitaren of dit nog steeds doen. Grote namen als Hank Williams tot Neil Young, zelfs Elvis Presley heeft de Martin gitaren bespeeld. Gitaren van deze fabrikant staan bekend om hun wat grotere formaat, samen met de klank van een wat zwaardere toon.

Mayson gitaar

De Mayson gitaar is één van onze favorieten. Er zijn door de makers veel aandacht en zorg aan deze handgebouwde gitaren besteed. Een Mayson gitaar is erg comfortabel te bespelen en de klank is verbazingwekkend. Er zijn een hoop verschillende modellen onder de Mayson guitars. Zo zijn er goedkope lijnen met alleen een massief bovenblad, maar ook hogere klassen die volledig massief zijn. Bij de eerste paar akkoorden zult u verbaasd zijn over de kwaliteit van deze geweldige gitaar.

Basgitaren

Ook een bekende gitaarsoort, zijn de basgitaren. Deze wijken behoorlijk af van de andere gitaren doordat deze vaak maar 4 snaren hebben en deze meer gebruikt worden voor de ondersteuning en versterking van muziek in plaats van melodie. Basgitaren zijn onmisbaar in de muziek, daarom heeft ook bijna iedere band een basgitarist. Wil je meer weten over deze gitaren? Kijk dan bij onze basgitaren!

Gitaar reparatie

Voor een gitaar reparatie kunt u bij Schreeven Muziekinstrumenten ook zeker terecht. Regelmatig onderhoud aan uw instrumenten is belangrijk, om de levensduur lang te houden en alles uit uw instrument te halen. Daarnaast behoudt het ook de kwaliteit van uw instrument. Het draagt ook bij aan uw speelplezier, want het is natuurlijk erg vervelend om verhinderd te worden door diverse kuren door slijtage of achterstallig onderhoud aan uw gitaar.


BEKIJK ONZE GITAREN!


Contact

Wilt u graag een gitaar bestellen bij Schreeven of heeft u vragen over één van onze gitaren of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze gitaren!