Versterkers - Schreeven Muziekinstrumenten

Versterker

Een versterker is een elektronische schakeling die het vermogen van een elektrisch signaal (elektrische muziekinstrumenten) versterkt. Als iemand in een microfoon praat, dan levert de microfoon een signaal met lage spanning en lage stroom en om dat signaal duidelijk uit meerdere luidsprekers in bijvoorbeeld een concertzaal, stadion of andere grote ruimte  te laten horen, moet het versterkt worden en daar is een versterker voor.

Versterker bestellen

In tegenstelling tot akoestische muziekinstrumenten hebben de elektrische muziekinstrumenten allemaal een versterker nodig, om het geluid goed, mooi en luid genoeg te laten klinken. Daarom verkopen wij bij Schreeven verschillende soorten versterkers. Zo hebben wij bijvoorbeeld de BOSS KATANA 100 GITAAR VERSTERKER, dit is een versterker voor de gitaar. De versterker bevat een podiumklare 100-watt combo amp met een custom 12-inch speaker, Vijf unieke amp characters: Clean, Crunch, Lead, Brown, en Acoustic (voor elektro-akoestische gitaren). U kunt kiezen uit 55 personaliseerbare effecten waarvan er 15 verschillende effecten aan boord bewaard kunnen worden en 3 daarvan kunnen tegelijkertijd gebruikt worden. Voor meer informatie over dit instrument, kunt u de versterker bekijken. Naast dit exemplaar, hebben wij nog veel meer gitaarversterkers. Uiteraard verkopen wij ook versterkers voor nog veel meer instrumenten.

Voorversterker

Een voorversterker is een elektronische schakeling die bedoeld is om zeer zwakke elektrische signalen van bijvoorbeeld een microfoon of een platenspeler zodanig te versterken dat het signaalniveau bruikbaar wordt voor een eindversterker of voor opnameapparatuur in geluidsstudio's. Meestal wordt de term "voorversterker" ook gebruikt voor een apparaat dat in een audio-installatie gebruikt wordt om alle functies van een versterker te vervullen en is niet bedoeld om luidsprekers aan te sturen. De eindversterker is bedoeld om luidsprekers aan te sturen. De FOCUSRITE ISA ONE is een voorversterker die gebaseerd is op de klassieke ISA channelstrips. Dit is een kwalitatief goede voorversterker die voorzien is van fantoomvoeding, gain en een hoofdtelefoonuitgang. Het retro uiterlijk met de VU-meter als basis zorgt er voor dat de voorversterker strak oogt in iedere studio.

Bekijk onze versterkers


Contact

Wilt u een versterker kopen of heeft u vragen over andere muziekinstrumenten of accessoires van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze versterkers!