Akoestische gitaren - Schreeven Muziekinstrumenten

Akoestische gitaar

Wilt u een akoestische gitaar kopen? Een akoestische gitaar beschikt over een eigen klankruimte, namelijk de klankkast. Teveel galm in de klankruimte is niet prettig, te weinig ook niet. De snaren van de akoestische gitaar worden tot trillen gebracht door erop te slaan. Vervolgens wordt de trilling versterkt door de klankkast. Een akoestische gitaar wordt zo gemaakt dat haar klankkast als resonator optreedt, waardoor er een grotere hoeveelheid lucht in beweging komt dan de snaren zelf kunnen verrichten. Het geluidsniveau wordt hierdoor vergroot. Twee voorbeelden van akoestische gitaren zijn de klassieke gitaar en de western gitaar. Beide gitaarsoorten zijn verkrijgbaar bij Schreeven.

Voor- en nadelen van een akoestische gitaar

Wilt u een akoestische gitaar kopen? Het is dan erg handig om de specifieke voor- en nadelen van dit type gitaar te weten. U kunt hierdoor een afweging maken of een akoestische gitaar iets is voor u. Hieronder ziet u de plus- en minpunten die verbonden zijn aan het kopen van een akoestische gitaar:

Voordelen
  • U heeft geen versterker nodig voor een akoestische gitaar

  • Met een akoestische gitaar kunt u overal spelen

  • Over het algemeen is een akoestische gitaar relatief goedkoop

Nadelen
  • Een akoestische gitaar speelt zwaarder dan een elektrische gitaar door de dikkere snaren

  • Lastig te versterken

  • Is beperkt in de variantie in geluiden

Ons assortiment

Bent u van plan een akoestische gitaar te kopen? Schreeven Muziekinstrumenten biedt u een zeer breed en gevarieerd scala aan akoestische gitaren. Er zit voor elke gitarist wel wat tussen. Dit is al helemaal terug te zien in de verschillende prijsklassen die Schreeven biedt. Zo bieden wij de ALHAMBRA ZERO NATURE. Deze gitaar ligt in een hoge prijsklasse. Deze gitaar is het eerste model van Alhambra. U kunt zien aan het model, dat het een Spaans gebouwde akoestische gitaar is. Deze unieke eigenschap is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar tijdens het bespelen. We beschikken aan de andere kant ook over de Fender FA-125 Dreadnought, SB NRW. Dit is een goedkoop model, perfect voor de beginnende gitarist. 

Soorten gitaren

Binnen ons assortiment aan klassieke gitaren, kunt u kiezen tussen een akoestische gitaar en een semi-akoestische gitaar. Heeft u toch de behoefte om geen klassieke gitaar te kopen, dan kunt u ook kijken naar ons assortiment met elektrische gitaren. Als u behoefte heeft om muziekstijlen als pop, rock, blues en folk te bespelen, is de western gitaar een goede optie. En wanneer u gitaren erg interessant vindt maar bas uw voorkeur heeft, hebben we ook basgitaren.

Bekijk onze akoestische klassieke gitaren!


Contact

Heeft u vragen over gitaren kopen bij Schreeven? Neem dan gerust contact met ons op. Naast akoestische gitaren en DJ Gear kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:


Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze akoestische klassieke gitaren en akoestische western gitaren!


Aanbiedingen