Gitaarreparatie - Schreeven Muziekinstrumenten

Gitaar reparatie

Er is veel oefening vereist om de muziek die uit uw gitaar komt precies te laten klinken zoals u wilt. Dit heeft echter allemaal geen zin wanneer de gitaar niet goed afgesteld is. U kunt dan oefenen tot u een ons weegt.

Is er iets mis met uw gitaar? Dat kan verschillende redenen hebben. Het ene onderdeel van de gitaar is natuurlijk gevoeliger dan het andere onderdeel. Een van de meest voorkomende gitaar reparaties, is het repareren van de snaren. 

Er zijn veel verschillende dingen die u kunt aanpassen aan uw gitaar. Zo kan het bijvoorbeeld zo eenvoudig zijn als slechts de snaren aanpassen. Er zijn echter ook veel grotere ingrepen bij een gitaar te verrichten. Zo kunt u bij een elektrische gitaar de topkam, potmeter, stemmechanieken of pickup laten repareren. Bij een akoestische gitaar zou u er voor kunnen kiezen om een piëzo-element in te laten bouwen. Het is uiteraard stuk voor stuk maatwerk. Alle aanpassingen die aan uw gitaar verricht zullen worden, liggen helemaal aan u. 

Soorten gitaren

Binnen ons assortiment aan klassieke gitaren, kunt u kiezen tussen een akoestische gitaar en een semi-akoestische gitaar. Heeft u toch de behoefte om geen klassieke gitaar te kopen, dan kunt u ook kijken naar ons assortiment met elektrische gitaren. Als u behoefte heeft om muziekstijlen als pop, rock, blues en folk te bespelen, is de western gitaar een goede optie. En wanneer u gitaren erg interessant vindt maar bas uw voorkeur heeft, hebben we ook basgitaren.

Gitaar afstellen

Wanneer u het gevoel heeft dat uw gitaar niet meer zo lekker klinkt, is het wellicht tijd om uw gitaar te stellen. Bij het stellen van een gitaar komen er verschillende onderdelen aan te pas. Denk aan de topkam, hals of zadels.

De topkam is het gedeelte waar de snaren overheen lopen naar de kop van een gitaar. Wanneer de topkam te hoog is, is de gitaar niet goed te stellen. Hierdoor zal het in lagere posities moeilijker spelen zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van de gitaar is de hals. De hals is het smalle lange gedeelte van een gitaar. De holling van de hals moet in verhouding goed staan. Veel problemen ontstaan vaak bij de overgang naar de kast of body van een gitaar. 

Wanneer u zelf niet het benodigde gereedschap of de juiste kennis heeft over het stellen van uw gitaar, bent u bij Schreeven Muziekinstrumenten aan het juiste adres betreft uw gitaar reparaties en overige reparaties.

Over Schreeven

Schreeven Muziekinstrumenten is gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van professionele muziekinstrumenten. Al sinds 1933 bestaat Schreeven Muziekinstrumenten, door jarenlange ervaring kunnen wij u op elk gebied van advies voorzien. Daarnaast is ons assortiment zeer breed, zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Bladmuziek
  • Blazers
  • Drums & Percussie
  • Gitaar
  • Strijk instrumenten
  • Toetsen
  • Dj gear
  • Studio & Recording
  • Occasions

Wij repareren al deze instrumenten!


Contact

Wilt u uw gitaar laten repareren bij Schreeven Muziekinstrumenten? Of wilt u hier liever eerst meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Naast gitaar reparaties kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als gitaren, trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten.

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd welke instrumenten wij nog meer repareren? Neem dan gauw een kijkje!