Het team van Schreeven Muziekinstrumenten B.V. bestaat uit: 

Thijs Shreeven algemene verkoop, zakelijke bedrijfsvoering
Bart Schreeven reparatie blaasinstrumenten, verkoop
Willem Schreeven verkoop, verhuur en reparatie DJ-gear, pro-audio, online marketing    
Rutger van der Peet toetsen, piano's, verkoop
Jody Peters  reparatie snaarinstrumenten, verkoop
Jan Voshart verkoop, snaarinstrumenten
Thomas zaterdaghulp, verkoop
Ylvan zaterdaghulp, reparatie houtblaasinstrumenten
Mike vliegende kiep

PROFIEL & HISTORIE

Schreeven Muziekinstrumenten B.V. is gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van een breed assortiment professionele muziekinstrumenten. Sinds jaar en dag geniet het vakmanschap en de expertise van het familiebedrijf grote bekendheid in Nijmegen en omstreken. 

Muziekhuis AMI wordt Schreeven Muziekinstrumenten
De geschiedenis van Schreeven Muziekinstrumenten begint in 1933. Wil Schreeven sr. werkte als instrumentenreparateur bij Muziekhuis AMI op de hoek van de Dominicanenstraat en de Daalseweg. Toen daar de winkeleigenaar door een verkeersongeval om het leven kwam, kreeg Schreeven sr. het aanbod om de zaak over te nemen.

De naam AMI stond voor 'Alle Muziekinstrumenten', maar in die tijd verkocht de firma vooral megafoons, mandolines en grote trommen. Dat veranderde toen Schreeven sr. zich na de overname ging toeleggen op de verkoop en reparatie van een grote collectie blaasinstrumenten. Al snel kreeg hij een grote schare vaste klanten onder harmonie- en fanfareorkesten in de regio. Door de toenemende vraag naar deze instrumenten, groeide de zaak uit zijn voegen. Dus betrok Schreeven sr. in 1938 een geschikter pand aan de Prins Hendrikstraat te Nijmegen. De naam van de winkel werd veranderd in Schreeven Muziekinstrumenten. Enkele jaren later verhuisde hij naar een groter gebouw in het Wintersoord, in het centrum van Nijmegen.

Plein 1944
Niet lang daarna brak de oorlog uit. De Nijmeegse binnenstad werd bij het geallieerde bombardement van 22 februari 1944 en de brandstichtingen door de Duitsers in september van hetzelfde jaar grotendeels verwoest. Zo ook het winkelpand in het Wintersoord. Veel kostbare instrumenten gingen verloren.Ondanks dit drama, begon Schreeven sr. opnieuw met de zaak in een noodwinkel op het Kelfkensbos.

In 1952, na de wederopbouw van de binnenstad, vestigde hij zich uiteindelijk als een van de eerste ondernemers op het Plein 1944. Samen met zijn vrouw en zijn enige zoon Wil junior, betrok Schreeven de woning boven de nieuwe winkel die onderdak bood aan een grotere reparatieafdeling en een breder assortiment muziekinstrumenten. De zaak liep goed. Schreeven sr. kreeg hulp van een tweede reparateur annex verkoper en kon daardoor zelf meer op pad om inkopen te doen. Op de beroemde Leipziger- en Frankfurter-Musikmesse, op tentoonstellingen en fabrieken in Brussel, Londen en Parijs zocht hij zijn instrumenten zorgvuldig uit en testte ze op klank, stemming en kwaliteit.

Zo vader, zo zoon
Het Beatles-tijdperk deed zijn intrede en Wil Schreeven sr. kreeg ondersteuning van Wil jr.. Die extra hulp kon hij goed gebruiken want de verscheidenheid van muziekinstrumenten en de diverse muziekstijlen groeide gestaag. Zo werd de gitaar in die tijd enorm populair.
Evenals vader Schreeven, maakte Wil jr. in de praktijk kennis met de techniek en het ambacht van de bouw van muziekinstrumenten. Hij bezocht veel buitenlandse fabrieken en volgde zelfs nog een cursus bij Philips om te leren hoe hij de elektronische Philicorda (klein orgel) moest repareren. Naast zijn verkoop- en reparatiewerk in de muziekwinkel, voltooide Schreeven jr. de handelsschool, zodat hij later als aantoonbaar gediplomeerd ondernemer de zaak van zijn vader zou kunnen overnemen. Mede onder leiding van Schreeven jr. volgden een aantal omvangrijke uitbreidingen op het Plein 1944. Hij kocht het naastgelegen pand om verschillende gespecialiseerde afdelingen te kunnen inrichten en de onderhouds- en reparatiewerkplaats te professionaliseren. Ook het aantal deskundige verkopers werd uitgebreid en er kwam een professionele vioolbouwster in dienst. Het Schreeven-team bereid uit en ook de drie zoons van Schreeven jr. worden actief in de muziekwinkel. Zij hebben ieder een eigen specialiteit opgebouwd.

Schreeven Brass
In 1998 kwam oudste zoon Bart het team van zijn vader versterken. Bart Schreeven houdt zich bezig met de blaasinstrumenten. Als niet onverdienstelijk trompettist en met een zilversmid diploma op zak, is hij een vakkundig kenner en reparateur van blaasinstrumenten. Hij is in de leer geweest bij Besson (fabrikant van koperblaasinstrumenten) in Londen en bij Schreiber (fabrikant van Keilwerth saxofoons & Schreiber fagotten) in Frankfurt. De blazersafdeling is onder de supervisie van Bart dermate gegroeid, dat hij van 2004 tot 2018 zijn onderkomen zocht in een pand in Wijchen. Daar ontving hij zijn klanten met een ruim assortiment aan blaasinstrumenten en slagwerk met voldoende parkeerplaatsen om te laden en te lossen. De kopers van saxofoons, trompetten, klarinetten of bassen komen inmiddels uit heel Nederland naar Schreeven Brass.

Spincity
Jongste zoon Willem heeft een voorliefde voor house- en dancemuziek. Al jong begon hij met het draaien van platen op schoolfeesten. Hij besloot van zijn hobby zijn beroep te maken. Echter niet als dj, maar als ondernemer in dj-gear. Vader Wil Schreeven jr. wist dat hij de house- en dj-scene serieus moest nemen en gaf zijn zoon de kans om een dj-afdeling te starten in een hoek van de zaak aan het Plein 1944. Daar begon Willem met het verkopen van platenspelers en mixers die hij overal in Nederland en daarbuiten inkocht. Het bleek een schot in de roos. Zijn hoekje werd steeds populairder en dus werd het tijd voor een eigen zaak. Spincity, een winkel uniek in Nederland, werd eind 2004 geopend aan de Zeigelhof 26, pal achter Schreeven Muziekinstrumenten. Naast draaitafels, mixers, hoofdtelefoons en platen voor professionele dj's, herbergde de winkel ook een dancestudio, afgesloten luisterruimtes en een dj-booth: een podium waar er op vol volume gedraaid kon worden voor het echte clubgevoel.

Schreeven Pop & Classic
Middelste zoon Thijs ontwikkelt zich inmiddels als generalist aan het Plein 1944. Samen met zijn vader houdt hij zich vooral bezig met de zakelijke kant van de bedrijfsvoering. In het Plein 1944 loopt de verkoop elektrische piano's, gitaren, violen, muziekboeken, microfoons, opnameapparatuur, samplers en versterkers dusdanig hard, dat er in 2018 besloten wordt een groter pand te betrekken aan de Hulzenseweg 4 in Nijmegen. opening 2.jpg

Toekomstmuziek
Na meer dan 65 jaar op het Plein 1944 vertrekt Schreeven Muziekinstrumenten in augustus 2018 naar een grotere locatie aan de Hulzenseweg 4 te Nijmegen. Niet enkel de Pop & Classic-afdeling verhuisd, ook Schreeven Brass en Spincity verhuizen naar de nieuwe locatie. Dit betekent dat alle afdelingen hun krachten bundelen op een vernieuwde, beter bereikbare locatie met parkeerplaatsen voor de deur. De grotere showroom, de gespecialiseerde onderhoud- en serviceruimtes, efficiënt voorraadbeheer, voldoende speelruimtes, een gezellige koffiehoek, persoonlijke service in de winkel en hernieuwde online diensten maken dat Schreeven Muziekinstrumenten volledig klaar is voor de toekomst. 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking