Klassieke gitaar - Schreeven Muziekinstrumenten

Klassieke gitaar

Bent u op zoek naar een gitaar dat veel gebruikt wordt door starters? Dan zijn de klassieke gitaren een goede keuze om de vaardigheden van het bespelen van de gitaar te leren. In de afgelopen jaren zijn er veel starters die een klassieke gitaar kopen. Het model van de gitaar is zeer fijn om te bespelen en bevorderd de vaardigheden. Ook omdat het een akoestische gitaar is, heeft de gitaar een bijzonder klank. Schreeven Muziekinstrumenten staat bekend om z’n professionaliteit en specialisatie in de verkoop en reparatie van een breed assortiment aan muziekinstrumenten. Dus ook de klassieke gitaren. De geschiedenis begint bij Schreeven Muziekinstrumenten B.V. al vanaf 1933. Sindsdien zijn wij gespecialiseerd op het gebied van vele muziekinstrumenten op de markt.

Gitaar voor starters

Wilt u graag een gitaar kopen dat lang meegaat en gemakkelijk te bespelen is? Dan is het kopen van een klassieke gitaar een hele goede keuze. De hals is breder dan andere gitaren, met als gevolg dat de snaren minder dicht op elkaar staan. Dit is voor een beginner zeer fijn, want hierdoor wordt het bespelen van de noten makkelijker. Ook de nylon snaren zijn een goede toevoeging. De normale metalen snaren maken het mogelijk dat er sneetjes in de vingers komen, wanneer men te enthousiast speelt. Nylon is ten opzichte van metaal zachter. Dus het bespelen van de klassieke gitaar op langer termijn, is zeer fijn voor de vingers en het bevorderd het leerproces. 

Spaanse gitaar 

De klassieke gitaar heeft een mooie geschiedenis en de bouw van de klassieke gitaar is ook bijzonder ten opzichte van de vele goedkope gitaren. De klassieke gitaar wordt ook wel Spaanse gitaar genoemd. Dit komt omdat de klassieke gitaar werd gebouwd door de Spanjaarden. Normaal gesproken wordt de hals en de body apart van elkaar ontwikkeld en daarna pas in elkaar geschoven. Echter geldt dit niet bij de Spaanse gitaren. De bouwers van de Spaanse gitaren hebben eerst de hals ontworpen. Daarna bouwde ze de body er omheen. Dit is te herkennen aan de hals dat doorloopt naar een klankgat. Doordat de hals zo laag naar beneden gaat, is de klank overdracht beter. Hierdoor neemt de tonale kwaliteit van de gitaar toe. Door de bouw van de Spaanse gitaar, is de prijs lager ten opzichte van andere akoestische gitaren. Hierdoor overwegen veel mensen om eerst de klassieke gitaar te kopen. De prijs kwaliteit verhouding zijn bij de klassieke gitaren zeer aangenaam. 

Verschillende houtsoorten

De klank van de gitaar is zeer uniek en is herkenbaar aan de klankkwaliteit. Door de diverse houtsoorten van de klassieke gitaar bepaalt dit de klankkwaliteit van de gitaar. In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van cederhout of sparrenhout. Cederhout staat bekend om de warme klanken. In de loop der jaren zal de kwaliteit van cederhout bijna niet afwijken, met als gevolg dat de klank hetzelfde zal blijven. Als u een klassieke gitaar zult kopen met sparrenhout, heeft u het voordeel dat het sparrenhout zich ontwikkelt naarmate het ouder wordt. Het sparrenhout dat zich ontwikkelt naarmate het ouder wordt, heeft het voordeel dat de klankkwaliteit toeneemt van de klassieke gitaar. Hoe ouder het hout, des te duurder de gitaar, des te beter de kwaliteit van de klank met sparrenhout. De zij- en achterblad van de Spaanse gitaar kan overigens wel van een ander houtsoort zijn. Vaak worden de houtsoorten Indische palissander of mahonie gebruikt. Dit zijn beide tropische houtsoorten, met een lichte klankverschil tussen de twee houtsoorten. De mahonie houtsoort heeft een lichte klank ten opzichte van de Indische palissander. Ondanks dat beide houtsoorten zeer mooi klinken, is de keuze van klank zeer persoonlijk. U kunt onze klassieke gitaren eerst proberen in ons filiaal, voordat u overweegt om de gitaar te kopen. 

Soorten gitaren

Binnen ons assortiment aan klassieke gitaren, kunt u kiezen tussen een akoestische gitaar en een semi-akoestische gitaar. Heeft u toch de behoefte om geen klassieke gitaar te kopen, dan kunt u ook kijken naar ons assortiment met elektrische gitaren. Als u behoefte heeft om muziekstijlen als pop, rock, blues en folk te bespelen, is de western gitaar een goede optie. En wanneer u gitaren erg interessant vindt maar bas uw voorkeur heeft, hebben we ook basgitaren.

Reparatie van uw klassieke gitaar

Wanneer gitaren veel bespeeld worden of er zich een ongelukje voorgedaan heeft, kan het wel eens zijn dat uw klassieke gitaar gerepareerd moet worden. Natuurlijk wilt uw gitaar weer optimaal kunnen bespelen en wilt u niet dat de kwaliteit van de klanken erop achteruit gaat. Bij Schreeven beschikken we over erg veel kennis betreft de gitaren en kunnen we in veel gevallen een helpende hand bieden als het gaat om gitaarreparatie. Meer info vindt u bij onze gitaarreparatie pagina.


Bekijk onze Klassieke gitaren

Contact

Wilt u meer weten over de klassieke gitaar, voordat u het gaat kopen? Dan kunt u gerust contact op nemen met ons. Buiten klassieke gitaren kunt u bij Schreeven Muziekinstrumenten ook langskomen voor instrumenten als keyboards, piano’s, cello’s, drumstellen, versterkers en nog veel meer diverse drum-, blaas- of strijkinstrumenten.

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u.

Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

● 024-3222129

● info@schreeven.nl

Voor reparatie aan uw instrument:

● 024-3220068

● brass@schreeven.nl

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

● 024-3222184

● service@schreeven.nl

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze klassieke gitaren!