Samen leren, Samen spelen 2 TROMBONE
Samen leren, Samen spelen 2 TROMBONE

Samen leren, Samen spelen 2 TROMBONE

Educatieve Muziek en Media
€ 19,49
Incl. BTW

Na het grote succes van de methode Horen, lezen & spelen hebben Michiel Oldenkamp en Jaap Kastelein hun aandacht gericht op lesmateriaal dat gebruikt kan worden in zowel de instrumentale les als in de orkestklas (blazersklas). Zij bedachten een compleet nieuwe methode voor jonge blazers en slagwerkers vanaf ongeveer 8 jaar oud. De methode is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de wereld van blazersklassen, muziekscholen en conservatoria in Nederland en Duitsland.

Gespreid Betalen

Liever in termijnen betalen? Dat kan!
Betaal in 12 tot 36 termijnen

Let op: Geld lenen kost geld

Omschrijving

Samen leren samenspelen is een methode voor instrumentale les en blazersklas in één. In de instrumentale lijn worden vooral instrumenttechnische aspecten behandeld. Deze lijn ondersteunt de leerlijn voor de blazersklas, waar de nadruk meer ligt op algemene muzikale inhouden en samenspel. Gecombineerd vormen beide leerlijnen de complete methodiek. Daarnaast biedt de uitgebreide website allerlei aanvullend materiaal zoals demo- en begeleidingstracks van alle stukken, aanvullend speelmateriaal en instructie-video’s. De logische opbouw en kindvriendelijke layout zorgen ervoor dat deze methode voor kinderen heel motiverend is.

 

De methode kan in verschillende (heterogene) bezettingen worden gebruikt – in kleine of grote groepen, harmonie, brassband of fanfare. In de uitgebreide partituur staan nuttige tips en aanvullende oefeningen om de leerlingen ook auditief te scholen en het samenspel te bevorderen.

 

paginavoorbeelden Samen leren samenspelen 1

 

2

Twee delen

De methode bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de beginselen van het spelen op een blaasinstrument of slagwerk aangeleerd. Aanvankelijk zijn de stukken unisono, maar gaandeweg worden ze uitgebreid met beurtspelletjes of wisselspel. Hiermee wordt het orkestspel getraind en leren de leerlingen goed naar elkaar te luisteren. Geleidelijk wordt ook tweestemmig spelen ingevoerd.

 

Het tweede deel borduurt voort op de vaardigheden die zijn aangeleerd in het eerste deel. Daarnaast wordt de driestemmigheid geïntroduceerd. In de leerlingenboeken staan steeds twee stemmen afgedrukt. Voor de hoge instrumenten stem 1 en 2, en voor de lage instrumenten stem 1 en 3. De dirigent kan zelf de verdeling van de stemmen maken. Samen met de beurt- en wisselspelletjes ontstaat een gevarieerd pakket aan samenspelmogelijkheden.

 

2

Samen leren samenspelen op het internet

Voor elk instrument in de serie is een speciale website gemaakt. Hierop staan alle aanvullende materialen die de methode ondersteunen, zoals demo- en meespeeltracks (mp3). Deze tracks kunnen op de site worden afgespeeld, maar kunnen ook worden gedownload zodat ze bijvoorbeeld op een smartphone kunnen worden afgespeeld. Tevens zijn er aanvullende speelstukken te vinden, evenals instructievideo’s over het instrument en antwoorden op de quizvragen. Elk boek bevat een speciale gebruikersnaam en een wachtwoord die toegang geven tot de site.

Productdetails

Nieuw
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking