Hokema B11 Elektro Kalimba

Hokema B11 Elektro Kalimba

Hokema
€ 99,00
Incl. BTW

Kalimba's zijn klanktonginstrumenten die hun oorsprong hebben in zuidelijk Afrika en daar in talloze vormen en uitvoeringen te vinden zijn.

 

De Kalimba B11 'Melody' is zorgvuldig handgemaakt van massief Amerikaans kers (zwarte kers). De oppervlakken worden behandeld en gepolijst met plantaardige oliën en wassen. De 11 klanktongen zijn nauwkeurig gestemd in de G majeur toonladder, waardoor er een verscheidenheid aan bekende liedjes gespeeld kan worden. De "Melody" is net zo geschikt voor improvisatie en intuïtief spel.

Gespreid Betalen

Liever in termijnen betalen? Dat kan!
Betaal in 12 tot 36 termijnen

Let op: Geld lenen kost geld

Omschrijving

 

Bij het arrangeren van de klanktongen hebben we om technische en tonale redenen afwisselend lange en kortere tongen gemonteerd. De zes kortere tongen zijn zo gebogen dat hun uiteinden in een hoger vlak liggen dan die van de lange tongen, zodat ze gemakkelijk met de duimen te bereiken zijn. Bij het spelen van de noten van laag naar hoog worden eerst de vijf lange tongen afwisselend vanuit het midden naar buiten geplukt met beide duimen - de rechterduim begint op tong nummer 6 - dan de zes korte tongen, ook vanuit het midden naar buiten. De linkerduim begint op tong 5.

 

 

Het elektrische model Kalimba B11 was uitgerust met een piëzo-pickup en een 6,35 mm jack-aansluiting. Dit maakt het mogelijk om het geluid direct op het instrument op te pikken zonder een extra microfoon.

 

 

Fabrieksstemming: G majeur (G - A - E - D - C - G - D - G - F # - B - A)

Afmetingen: 140 x 105 x 35 mm

Gewicht: 246 gram

Productdetails

Type
B11 Elektro
Nieuw
4260234791426
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking