Mondharmonica - Schreeven Muziekinstrumenten

Mondharmonica

De mondharmonica is een blaasinstrument dat vaak gebruikt wordt in de blues en countrymuziek. De mondharmonica geeft een speciaal karakter aan een nummer. De mondharmonica is een van de kleinste blaasinstrumenten, dat bestaat uit een houten of metalen omhulsel.

Als beginnende muzikant weet je waarschijnlijk nog niet zo veel over een mondharmonica. Welke soorten mondharmonica´s heb je en welke zou je willen aanschaffen of heeft u hier nog helemaal niet aan gedacht? Hieronder zullen wij informatie verschaffen, zo weet u op welke aspecten u goed moet letten bij de aanschaf van een mondharmonica.

Mondharmonica kopen

Schreeven heeft een ruim aanbod aan verschillende mondharmonica’s. Maar waar moet je precies op letten wanneer je een mondharmonica wilt kopen? De mondharmonica’s zijn in te delen in verschillende types. Zo kan je kiezen uit een diatonische en chromatische mondharmonica. De diatonische mondharmonica (ook wel de Blue Sharp genoemd), heeft 19 tonen. De chromatische mondharmonica heeft dubbel zoveel tonen als de diatonische mondharmonica, tevens is deze ook voorzien van een schuif, waardoor je een halve toon hoger kunt spelen.

Mondharmonica toebehoren

Verder biedt Schreeven Muziekinstrumenten ook onderdelen en toebehoren aan, onderdelen en toebehoren komen goed van pas en het is zeker verstandig wanneer je een mondharmonica wilt kopen om hier ook eens naar te kijken. Zo hebben wij verschillende soorten mondharmonica houders. Deze houders zorgt  ervoor dat de mondharmonica op zijn plaatst blijft, zo kunt u de beugel van de houder om uw nek doen en de hoek van de houder verstellen waardoor de mondharmonica op zijn plaatst blijft. Dit is ideaal wanneer u de mondharmonica tegelijk met een ander instrument wilt bespelen. Wij hopen dat je hierdoor een beter beeld krijgt over de verschillende types mondharmonica’s, zodat de keuze makkelijker is, wanneer u een mondharmonica wilt kopen.

BEKIJK ONZE MONDHARMONICA'S


Contact

Wilt u een mondharmonica kopen bij Schreeven of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Buiten mondharmonica’s kunt u ook terecht bij Schreeven Muziekinstrumenten voor diverse blazers als hout blaasinstrumenten, koper blaasinstrumenten en folkinstrumenten.

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Wij zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag zijn wij van 9:00 tot 17:00 uur geopend en op zondag en maandag zijn wij gesloten. U kunt ons op de volgende manieren bereiken:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:


Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze mondharmonica's!


Aanbiedingen