Piccolo - Schreeven Muziekinstrumenten

Piccolo

Bent u op zoek naar een piccolo met een grenadil houten body, metalen kopstuk of van kunststof? Bij Schreeven Muziekinstrumenten kunt u de piccolo met verschillende opties kopen. Schreeven Muziekinstrumenten staat bekend om z’n professionaliteit en specialisatie in de verkoop en reparatie van een breed assortiment aan muziekinstrumenten. Dus ook de piccolo’s van hout of metaal. De geschiedenis begint bij Schreeven Muziekinstrumenten B.V. al vanaf 1933. Sindsdien zijn wij gespecialiseerd op het gebied van vele muziekinstrumenten op de markt.

Wat is een piccolo?

Een piccolo is een kleine fluit, ook wel een dwarsfluit genoemd. De oorspronkelijke naam in het Italiaans is flauto piccolo. Oftewel kleine fluit. Het instrument bestaat uit hout, metaal of een combinatie hiervan. Het is een octaverend instrument, dat wil zeggen dat de noten van de piccolo lager worden genoteerd, dan dat ze daadwerkelijk klinken. Hierdoor kan de piccolo worden bespeeld met dezelfde grepen als een dwarsfluit, alleen klinkt de piccolo een octaaf hoger. 

Materiaal

De piccolo kent 3 soorten materialen. De meest gebruikte materialen zijn metaal en hout. Ook is het mogelijk om een piccolo van kunststof te kopen, maar de kwaliteit en geluid is niet op professioneel niveau. Het voordeel van kunststof, is dat de piccolo gemakkelijk buiten bespeelbaar is. Weliswaar is het qua prijs wel goedkoper, ten opzichte van een houten piccolo. De klank is overigens wat zoeter dan bij bijvoorbeeld een grenadille houten piccolo. Grenadille hout is een houtsoort dat groeit in de savanne gebieden in Afrika. Het hout is donkerbruin tot zwart en heeft een zeer fijne nerf. Doordat het hout te bewerken is en een mooie glans krijgt bij het afwerken, wordt dit vaak gebruikt bij de piccolo en andere blaasinstrumenten. Ook onze piccolo’s hebben de sterke grenadille hout als body of als kopstuk. Het hout geeft een mooie zachte klank en kan lang meegaan. Een metalen kopstuk zorgt ervoor dat het geluid wat helder klinkt, wat uiteindelijk ook hoger geluid produceert. De combinatie van een metalen kopstuk en houten body wordt vaak gebruikt. U kunt bij ons de piccolo kopen naar uw eigen wens. Wij hebben diverse maten op voorraad.Bekijk onze Piccolo's


Contact

Wilt u meer weten over de piccolo, voordat u het instrument gaat kopen? Dan kunt u gerust contact op nemen met ons. Naast piccolo’s kunt u bij Schreeven Muziekinstrumenten ook langskomen voor instrumenten als trompetten, keyboards, piano’s, cello’s, drumstellen en nog veel meer diverse drum-, blaas- of strijkinstrumenten.

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u.

Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

● 024-3222129

● info@schreeven.nl

Voor reparatie aan uw instrument:

● 024-3220068

● brass@schreeven.nl

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze Piccolo's!


Aanbiedingen