Yamaha CLP-735 Digitale Piano
Yamaha CLP-735 Digitale Piano
Yamaha CLP-735 Digitale Piano
Yamaha CLP-735 Digitale Piano

Yamaha CLP-735 Digitale Piano

€ 1.999,00
Inclusief belasting

De Yamaha CLP-735 is een schitterende huiskamerpiano met het nieuwe GrandTouch-S toetsmechaniek.

Maat
Kleur

Gespreid Betalen

Liever in termijnen betalen? Dat kan!
Betaal in 12 tot 36 termijnen

Let op: Geld lenen kost geld

Omschrijving

GrandTouch™-S-toetsenbord

Het nieuwste toetsmechaniek van Yamaha heeft een breed dynamisch bereik en een getrouwe respons op elke aanslagnuance die een breed klankkleurbeeld - van delicaat tot gedurfd - binnen handbereik van de pianist brengt. De zeer consistente vleugelhamers repliceren de aangename respons die wordt gevoeld wanneer de hamers op de snaren slaan, waardoor een nauwkeurige controle van de toon mogelijk is.

Sterk absorberende witte toetsen van synthetisch ivoor en zwarte toetsen van synthetisch ebbenhout voorkomen wegslippen, zelfs tijdens langdurig spelen, en voelen aan als die van een vleugel.

Het repetitiemechaniek van Clavinova-toetsenborden

Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld.

De Clavinova-toetsenborden beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie teweegbrengt bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze toetsenborden zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

Ontwerpfilosofie

Clavinova-piano's bieden uitstekende bespeelbaarheid en veelzijdige functies, samen met een verfijnd, authentiek ontwerp dat een compacte vorm combineert met moderne esthetiek op een manier die past bij het instrument dat de hedendaagse standaard voor piano's bepaalt. De kern van het Clavinova-ontwerpconcept is hoe de pianist zich voelt wanneer hij plaatsneemt achter een Clavinova-piano. Onnodige elementen worden verwijderd uit het gezichtsveld van de pianist om een overtuigende natuurlijke ruimte te creëren die aanvoelt als zitten achter een akoestische piano. Dit vertegenwoordigt Yamaha's aandacht voor pianisten die op de Clavinova oefenen en op vleugels spelen - ze kunnen het podium vrij van spanning of zorgen betreden omdat alles normaal aanvoelt, zoals het hoort. Een Clavinova-piano maakt deel uit van het dagelijkse leven van de pianist: er zijn eigentijdse accenten en kleurvariaties beschikbaar die passen bij elk interieurontwerp en elke levensstijl.

Grand Expression Modeling

De interactie en het samenspel van de hamers, dempers en snaren in een vleugel reageren op de subtielste nuances van de aanraking door de pianist, waardoor een grenzeloos toonbereik ontstaat. De aanslag verwijst naar de controle door de pianist, niet alleen van intensiteit (zachtheid/luidheid) bij het bespelen en loslaten van de toetsen, maar ook van de snelheid en diepte waarmee de toetsen worden ingedrukt. De Grand Expression Modeling (expressiemodellering van een vleugel) die met de CLP-700-serie wordt geïntroduceerd, vertaalt de zeer gevarieerde input van de vingers van de pianist in dezelfde grenzeloze toonvariatie van een vleugel.

Dit maakt het mogelijk om de uitvoer te variëren door de toetsen tot verschillende diepten en met verschillende snelheden te spelen, zelfs wanneer technieken zoals trillers of legato worden gebruikt of de melodie wordt benadrukt ten opzichte van de begeleiding. Grand Expression Modeling blinkt uit in het getrouw reproduceren van de uitvoer die van deze technieken wordt verwacht in veel bekende songs. In 'Clair de Lune' van Debussy creëert een losse aanslag de vage toon waardoor de melodie scherper naar voren komt. In 'Un Sospiro' van Liszt accentueren de begeleidende arpeggio's de melodie zonder deze te overweldigen, en de gevarieerde expressie van de melodie geeft het dezelfde kwaliteit als zang. In de laatste van de Chopin-nocturnes, zorgen trillers, legato en andere delicate technieken waarbij vingers over de toetsen lijken te zweven, voor de luchtige, soepele tonale expressie die nodig is. Het spelen van dergelijke stukken op een zeer expressieve piano helpt de pianist om verschillende technieken te leren en dezelfde expressiebeleving te ervaren als een schilder, maar dan door middel van geluid.

Nieuw gesamplede Yamaha CFX- en Bösendorfer Imperial-voices

Clavinova vleugelpianoklanken zijn opgenomen van verschillende wereldberoemde concertvleugels. Een ervan is de CFX, de allerbeste concertvleugel van Yamaha. Pianisten over de hele wereld zijn gecharmeerd van het indrukwekkende, oogverblindende, rijke expressieve geluid van de CFX in concertzalen. Een andere gesamplede concertvleugel is de Imperial, het vlaggenschipmodel van Bösendorfer, een al lang erkend Weens pianomerk met een zeer loyale aanhang. De Imperial staat bekend om zijn overvloed aan kleur en natuurlijke, warme gevoel. Yamaha reproduceert getrouw de specifieke kenmerken van deze concertvleugels door zorgvuldig het volledige toonbereik van elk van de 88 toetsen op te nemen, waarbij kleine aanpassingen worden gemaakt om de meest harmonieuze tonen die elke piano te bieden heeft vast te leggen.

Nieuw gesamplede Yamaha CFX- en Bösendorfer Imperial-voices

Clavinova vleugelpianoklanken zijn opgenomen van verschillende wereldberoemde concertvleugels. Een ervan is de CFX, de allerbeste concertvleugel van Yamaha. Pianisten over de hele wereld zijn gecharmeerd van het indrukwekkende, oogverblindende, rijke expressieve geluid van de CFX in concertzalen. Een andere gesamplede concertvleugel is de Imperial, het vlaggenschipmodel van Bösendorfer, een al lang erkend Weens pianomerk met een zeer loyale aanhang. De Imperial staat bekend om zijn overvloed aan kleur en natuurlijke, warme gevoel. Yamaha reproduceert getrouw de specifieke kenmerken van deze concertvleugels door zorgvuldig het volledige toonbereik van elk van de 88 toetsen op te nemen, waarbij kleine aanpassingen worden gemaakt om de meest harmonieuze tonen die elke piano te bieden heeft vast te leggen.

Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon

Binaurale sampling is een samplingmethode waarbij speciale microfoons op het hoofd van een paspop worden geplaatst in dezelfde posities als de oren van de pianist om pianogeluiden vast te leggen zoals ze in werkelijkheid klinken.

We hebben voor deze methode gekozen om de sfeer en volledige, natuurlijke resonantie van akoestische piano's in Clavinova-piano's te creëren. Dit geeft pianisten het gevoel alsof ze aan een vleugel zitten, zelfs als ze met een hoofdtelefoon spelen. De beleving is zo aangenaam dat ze vergeten dat ze een hoofdtelefoon dragen, ongeacht hoe lang ze blijven spelen.

Op piano's uit de CLP-700-serie is binaurale sampling gebruikt voor zowel de Bösendorfer Imperial als de Yamaha CFX. Yamaha bereikt een binauraal geluid met een hogere definitie met een speciaal ontwikkeld paspophoofd en modeloren die worden gebruikt voor de opname.

We hebben ook de functie Stereophonic Optimizer ontwikkeld om hetzelfde effect bij piano-effecten te realiseren. Stereophonic Optimizer-technologie reproduceert de natuurlijke spreiding van geluid in hoofdtelefoons bijna net zo nauwgezet als binaurale sampling voor andere pianovoices dan de CFX en Imperial.

Historische instrumentvoices openen de deur naar de wereld van klassieke muziek

De CLP-775/745/735/765GP* zijn de eerste instrumenten van Yamaha die zijn uitgerust met de voices van de fortepiano, de voorloper van de moderne piano. De klanken die een fortepiano voortbrengt zijn eenvoudiger dan die van een moderne piano en sterven veel sneller uit. Het horen van de geluiden van de instrumenten die werden bespeeld toen Mozart, Beethoven en Chopin hun werken componeerden, zou de oorspronkelijke bedoeling achter de noten op de pagina moeten belichten. Hier is een nieuwe kans om met historische componisten te communiceren door deze historische instrumenten te bespelen.

* Deze modellen zijn uitgerust met de voices van twee fortepiano's die geliefd waren bij Mozart en Chopin.

Beproefde oefenhulpmiddelen

Oefen uw handen met enkele van de meest geaccepteerde oefeningen ter wereld met behulp van beproefde oefenmethoden van Hanon, Bayer, Czerny en Burgmüller. U kunt deze ingebouwde songs gebruiken om afzonderlijk met uw rechter- en linkerhand te oefenen, of er gewoon naar luisteren.

Pianospelen samen met Rhythm Playback

De CLP-700-serie wordt geleverd met 20 verschillende en eenvoudige ritmepatronen (drums en basbegeleiding) die perfect geschikt zijn voor vele soorten muziek, waardoor u uw optredens wat levendiger kunt maken met enkele achtergrondmuzikanten, het oefenen interessanter kunt maken of uw creativiteit open kunt stellen voor inspirerende nieuwe ideeën.

Doe meer met de Smart Pianist-app

Smart Pianist is een speciale app met een prachtige grafische interface en vele ongelooflijke mogelijkheden om te gebruiken samen met uw compatibele Yamaha digitale piano.

Met de bluetooth-MIDI-functie* kunt u draadloos verbinding maken met Smart Pianist.

* Beschikbaar op de CLP-785/775/745/795GP/765GP. De beschikbaarheid van bluetooth-MIDI varieert per land.

Songrecorder met meerdere sporen

Met de opnamefunctie in Clavinova digitale piano's kunt u uw spel* met één druk op een knop opnemen, wat handig is als u uw spel objectief wilt beoordelen. Bovendien kunt u tot 16 sporen opnemen voor gelijktijdige weergave, waardoor u de linker- en rechterhandpartij afzonderlijk op kunt nemen of er partijen bij kunt spelen met andere voices.

* Opnamen worden gemaakt in MIDI-format en kunnen ook in USB flashgeheugen worden opgeslagen. Compatibele software is vereist voor het afspelen van de opgenomen gegevens op een computer.

USB-audiorecorder

Neem uw spel op een USB-geheugenstick op en maak audiobestanden* die u op een computer kunt opslaan en weergeven, kunt delen met vrienden of die u kunt gebruiken om een cd te branden.

* De gegevens worden opgeslagen met het WAV-format

Productdetails

Maat
88 keys
Kleur
Dark Walnut
Rosewood
White Ash
Wit
Zwart
Zwart hoogglans
Type
CLP-735
Soort
Digitale Piano
0 Item
1000000108484

Accessoires

Audio Technica ATH-M30x
  • Aanbieding!
  • -€ 6,00
Laatste items in voorraad
Audio Technica ATH-M50x Audio Technica ATH-M50x 2
  • Aanbieding!
  • -€ 16,00
Audio Technica ATH-M40x Audio Technica ATH-M40x 2
  • Aanbieding!
  • -€ 10,00
Audio Technica ATH-M20x Audio Technica ATH-M20x 2
  • Aanbieding!
  • -€ 6,00
Roland RPB-200PE Pianobank, Zwart Hoogglans
  • Aanbieding!
  • -€ 30,00
Laatste items in voorraad
Roland RPB-200BK Pianobank, Zwart
  • Aanbieding!
  • -€ 30,00
Roland RPB-220PE Pianobank, Velours zitting, Zwart hoogglans
  • Aanbieding!
  • -€ 30,00
Roland RPB-220BK Pianobank, Velours zitting, Zwart
  • Aanbieding!
  • -€ 30,00
Roland RPB-400PE Luxe Pianobank, Zwart Hoogglans Roland RPB-400PE Luxe Pianobank, Zwart Hoogglans 2
Laatste items in voorraad
Roland RPB-400BK Luxe Pianobank, Zwart Roland RPB-400BK Luxe Pianobank, Zwart 2
Laatste items in voorraad
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking