Boss HM-2W Heavy Metal Waza Craft
Boss HM-2W Heavy Metal Waza Craft

Boss HM-2W Heavy Metal Waza Craft

Boss
Laatste items in voorraad
€ 179,00
Incl. BTW
Made in Japan

Gespreid Betalen

Liever in termijnen betalen? Dat kan!
Betaal in 12 tot 36 termijnen

Let op: Geld lenen kost geld

Omschrijving

Een Metal-legende keert terug

 

De BOSS HM-2 Heavy Metal, geproduceerd van 1983 tot 1991, is een ware legende in de geschiedenis van de distortionpedalen. Zijn kenmerkende "kettingzaagklank" met alle knoppen op maximum is dé bepalende voice van de Zweedse death metal. En de wat mildere kanten van zijn persoonlijkheid zijn te horen op diverse nummers: van mainstream tot shoegaze. Na jaren van verzoeken van hardcore HM-2 fans, is de iconische stompbox vandaag - drie decennia later - herboren in een speciale Waza Craft editie. De HM-2W levert de authentieke analoge sound van het origineel in al zijn glorie, gekoppeld aan veel moderne verfijningen voor verbeterde prestaties.

 

Standaard Features

 

Special Edition Waza Craft-pedaal voor de ultieme BOSS-klankervaring

Authentiek HM-2 uiterlijk

Standard mode levert de originele HM-2 sound met minder ruis en gemaximaliseerd niveau

Custom mode zorgt voor een agressievere klankvariatie met speciale Waza Craft-tuning

Hoogwaardige buffer voor een zuivere en heldere klank wanneer in bypass

Vijf jaar BOSS-garantie

 

Death Metal-legende

 

Bij zijn introductie in 1983 was de HM-2 een van de eerste "amp in a box" pedalen ooit. Met behulp van een innovatief BOSS-circuit dat het geluid van de vroege jaren '80 Britse stack versterkers repliceerde, kwam hij steeds meer in trek binnen het groeiende heavy metal genre. Tegen het einde van zijn productie-run, adopteerden invloedrijke Zweedse death metal bands de HM-2 voor hun primaire gitaarklanken. En zijn unieke agressieve geluid en gefocuste midrange werden zeer gewild bij een nieuwe generatie gitaristen. De enorme invloed en populariteit van de pedaal leidde tot aanhoudende verzoeken aan BOSS om hem terug te brengen. We zijn blij om nu de HM-2W te presenteren aan alle toegewijde fans van over de hele wereld.

 

Standard Mode: De Originele HM-2 Sound

 

Wanneer de HM-2W in Standard mode staat, worden de sound en de respons van het originele HM-2 pedaal met 100 procent authenticiteit gereproduceerd. We konden ook enkele moderne verbeteringen aanbrengen zonder het geluid aan te tasten, waaronder een verlaging van het ruisniveau en een verhoging van het maximumniveau met 3 dB. En met de hoogwaardige Waza Craft-buffer aan boord, wordt het geluid verbeterd wanneer de pedaal in bypass staat. Als je alle knoppen helemaal open draait, krijg je het geluid van Zweedse death metal. En met de gevoelige distortion- en kleurregelaars kun je een breed scala aan klanken voor andere stijlen tevoorschijn toveren.

 

Ga nog agressiever te werk met de Custom Mode

 

De Custom mode van de HM-2W biedt een soortgelijk klankkarakter als de Standard mode, maar dan met net iets meer van alles. De drive stage biedt wat meer gain, en bevat meer van het fundamentele gitaargeluid: voor extra attack en scherpte. Bovendien zijn de karakteristieken van het laag en het hoog-midden aangepast voor meer volheid en definitie.

 

Oranje en zwart zijn terug

 

Samen met het originele HM-2 geluid, hebben we er alles aan gedaan om de pedaal ook zijn kenmerkende oranje en zwarte uiterlijk te geven; inclusief de grootte en positie van de belettering op het paneel. Elk Waza Craft-pedaal heeft een mode schakelaar voor een groter bereik. En deze is verplaatst naar de bovenkant van de HM-2W, om de authentieke bedieningslayout van de HM-2 te behouden.

 

Waza Craft: De kunst van superieure klank

 

Al van in het begin zijn de ingenieurs van BOSS begaan met het opwekken van de beste gitaarklanken, en dat door gebruik te maken van elke noodzakelijke technologie. Gaande van old-school analoge circuits tot hightech DSP. De Waza Craft-reeks zet deze spirit en filosofie enthousiast voort. Ze zorgt voor een uitzonderlijke klank- en touch-response, die geleverd wordt door zorgvuldig geselecteerde analoge componenten, verfijnde circuits en een nauwgezet oog én oor voor detail. In Japan is 'Waza' een term die gebruikt wordt voor kunst en techniek. En deze special edition pedalen dragen trots het Waza-symbool. Ze vertegenwoordigen het allerbeste inzake BOSS-design en -vakmanschap.

Productdetails

Kleur
Zwart
Type
HM-2W
Soort
Effect pedaal
2 Items
4957054518646
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking