Roland SPD-SX Sampling Pad
Roland SPD-SX Sampling Pad
Roland SPD-SX Sampling Pad
Roland SPD-SX Sampling Pad
Roland SPD-SX Sampling Pad
Roland SPD-SX Sampling Pad

Roland SPD-SX Sampling Pad

Adviesprijs: € 833,69
€ 815,00
Incl. BTW

De SPD-SX Sampling Pad is enerzijds een krachtige sampler met innovatieve opnamefuncties en anderzijds een expressief percussie-instrument

Gespreid Betalen

Liever in termijnen betalen? Dat kan!
Betaal in 12 tot 36 termijnen

Let op: Geld lenen kost geld

Media

Omschrijving

Het ultieme percussieve sampling instrument.


De SPD-SX Sampling Pad is enerzijds een krachtige sampler met innovatieve opnamefuncties en anderzijds een expressief percussie-instrument met 3 multi-effecten en nog veel meer. Als aanvulling op een akoestisch drumstel, percussie- of DJ-setup is de SPD-SX zowel live als in de studio gewoon onklopbaar. Natuurlijk neemt de SPD-SX een aantal functies van zijn voorgangers over, maar breidt deze opnieuw gevoelig uit. De SPD-SX kan “one-shot”-samples, loops en zelfs volledige audiosporen afspelen. Dankzij de laatste nieuwe technologische hoogstandjes is het voor een optreden of specifieke toepassing benodigde audiomateriaal snel voorbereid. Ondanks de meest geavanceerde trigger- en samplingtechnologie is en blijft dit percussie-instrument echter eerst en vooral een “instrument”.

 

Kenmerken:

• Uniek samplingpad concept –  de einge in zijn soort wereldwijd!
• Intern geheugen van 2GB voor een opnameduur van ±360 minuten (mono) zonder gebruik van externe datadragers.
• 9 aanslaggevoelige rubberen pads, 2 ingangen voor externe triggers.
• Snelle opname en toewijzing van de audiodata dankzij “multipad-sampling”.
• 3 multi-effectprocessoren, plus 2 regelaars en 4 knoppen voor realtime-beïnvloedingen.
• Aparte indicators voor alle pads, die je op de hoogte houden van de status en het audioniveau.
• Uitgebreide USB-functies (dataopslag via USB, USB–MIDI/audio, USB-datadragers).
• Geleverd met “Wave Manager” software voor het importeren, toewijzen en beheren van samples.
• Groot verlicht LC-display.

 

Het speeloppervlak.
De SPD-SX is uitgerust met 9 bijzonder gevoelige rubberen pads evenals 2 regelaars en 4 effectknoppen voor de beïnvloeding van de geluiden in realtime. Dankzij Rolands meest geavanceerde triggertechnologie wordt je spel niet alleen feilloos, maar ook verrassend dynamisch weergegeven. Dit comfort vind je ook terug in het display: het is ruim bemeten en houdt je op elk moment op de hoogte van wat je aan het doen bent. Elke pad is voorzien van een LED, die zijn status aangeeft. Wanneer je een gesampelde frase start door op een pad te slaan, licht de bijbehorende LED zo lang op tot de frase afgelopen is. De helderheid van de indicators geeft bovendien het niveau van de afgespeelde audiodata aan (zoals de meters op een mengpaneel). Duidelijk zichtbare rode lijnen helpen je om ook live altijd op de juiste pad te slaan.

 

Muzikaler en veelzijdiger.
Vandaag de dag moeten drummers en percussionisten ook live audiosamples kunnen “triggeren”. De SPD-SX komt tegemoet aan alle䀠eisen in dit verband en voegt daar een metronoomuitgang, aparte volumeregelaars, een “Pad Check”-functie, individuele uitgangen en nog veel meer aan toe.

 

Interne effecten.
De SPD-SX bevat 3 multi-effectprocessors: 1 mastereffect en 2 processors, die voor elke kit vrij kunnen worden toegewezen. De instellingen van de masterprocessor kunnen via vast toegewezen bedieningsorganen worden beïnvloed – en dat is niet alleen voor DJs goed nieuws. Zoiets is natuurlijk vooral handig voor filter-, delay- loop- en vergelijkbare effecten: met 4 knoppen en 2 regelaars kun je het audiomateriaal vervormen, vertragen e.d. tot er iets compleet nieuws ontstaat.

 

Multi-Pad Sampling.
De SPD-SX legt de nadruk op snel en efficiënt werken en spelen. Eén van de handigste mogelijkheden is het sampelen voor meerdere pads achter elkaar (“multipad-sampling”). Start de weergave van een audiobron (player of computer), die op de audio-ingang of USB-poort is aangesloten en sla twee keer (begin en einde) op de gewenste pad om dat fragment aan de betreffende pad toe te wijzen. Herhaal dit vervolgens met de overige pads. Sneller kun je gewoon geen samples aan de pads toewijzen.

 

Geleverd met ‘SPD-SX Wave Manager’.
Het interne geheugen van de SPD-SX is waarschijnlijk ruim genoeg (2GB) voor alle samples, die je binnen afzienbare tijd nodig hebt. Tenslotte praten we over een opnameduur van ±360 minuten in mono op 16 bit, 44.1kHz (oftewel 10.000 audiobestanden). De USB-poorten kunnen voor de import van audiobestanden van een USB-Flash-geheugen worden gebruikt. Dus lijkt het maar logisch dat er ook een “SPD-SX Wave Manager” software is voor de import van samples via USB, de snelle toewijzing van het audiomateriaal aan de pads en een efficiënt beheer van je samples.

Productdetails

YouTube code
KrEEP6_DAjc
Type
SPD-SX
Nieuw
1000000027631
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking