hi-hat - Schreeven Muziekinstrumenten

Hi-hat

Een hi-hat is onmisbaar wanneer u een drumstel wilt bespelen. Vaak wordt dit ook gebruikt om het ritme aan te geven. Dit onderdeel bestaat uit een standaard, waarop 2 bekkens zitten. Deze worden ook wel eens cymbals genoemd. Ook deze bekkens verschillen in grootte. Bij Schreeven vindt u alle soorten en maten hi-hats en andere instrumenten(onderdelen). Bekijk het assortiment en schaf uw hi-hat aan, voor een voordelige prijs waar u jarenlang plezier van heeft.

Hoe werkt een hi-hat?

Een hi-hat is een instrument in de categorie drums & percussie en is vaak onderdeel van een traditioneel drumstel. Natuurlijk is er een standaard waarop de bekkens op worden bevestigd. De meeste drumstellen hebben een hi-hat met een diameter van 14 inch. Toch komt het voor dat er een andere maat nodig is. Bij Schreeven zijn wij ervan overtuigd dat wij precies de maat hebben waar u op zoek naar bent. Naast de standaard heeft de bovenste bekken een gekoppeld pedaal. Wanneer het pedaal wordt gebruikt, zullen de bekkens met elkaar klemmen. Daardoor worden er klanken gemaakt. Deze klanken kunnen verschillen van elkaar. Dat ligt natuurlijk aan de mate hoe hard het pedaal wordt ingedrukt. 

Hi-hat kopen

De hi-hat, vroeger wel het charleston mechaniek genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij Schreeven bieden wij de onderdelen hiervan aan, waaronder de bekkens. Op dit moment bieden wij de maten: 10, 12, 13, 14 en 15 inch aan. Wilt u hi-hat bekkens kopen? Dan kunt u gerust een kijkje nemen in de webshop. Mocht u toch persoonlijk advies willen, dan bent u altijd welkom in onze fysieke winkel. 

Een goed voorbeeld van een van onze populairste hi-hat bekkens is de Istanbul XHB15 XIST hi-hat 15". Deze uitvoering is afgewerkt in brilliant. De hi-hats van dit merk en afwerking zijn helder van klank en zorgen voor unieke klanken. Traditionele bekkens zullen warmer van klank zijn. Met behulp van deze cymbals kunt u voor vrijwel elk genre in staat zijn om de beste en helderste geluiden te maken. 

BEKIJK ONZE HI-HATS!Contact

Wilt u uw hi-hat kopen bij Schreeven? Of heeft u liever eerst nog wat informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Naast hi-hats kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als gitaren, trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze Hi-Hats!


Aanbiedingen