Bugel - Schreeven Muziekinstrumenten

Bugel

De bugel is een koperen blaasinstrument dat vaak in orkesten of in fanfares wordt gebruikt. Soms wordt dit instrument ook de flugelhorn genoemd. Dit blaasinstrument valt in de categorie koperblazers. Bij Schreeven kunt u terecht voor veel verschillende bugels. Het instrument is herkenbaar door de conische boring en wijdere bochten in vergelijking met een trompet of een cornet. Bekijk ons aanbod en bestel uw ideale bugel waar u jarenlang plezier van kunt hebben!

Bugel kopen

Wanneer u een bugel wilt kopen, dient u eerst in kaart te brengen waarvoor u het instrument nodig heeft. Bugels worden namelijk vaak in orkesten en fanfares gebruikt. Ook de klank is veel zachter en ronder dan andere instrumenten. Deze wordt namelijk in Es of Bes afgestemd. Es wordt vaak ook sporadisch wel C genoemd. Bij Schreeven bieden wij verschillende soorten aan van dit instrument. Bekijk eens de Yamaha YFH-8315GS Bugel Bb . Deze bugel is razend populair en heeft een Bob Malone mondpijp en een goudmessing beker. Mocht u er toch niet uitkomen, kunt u altijd langskomen in onze fysieke winkel. Onze collega’s geven graag advies over de instrumenten en helpen u graag. 


De evolutie van bugels

De bugel betekent in het Latijn os. Dit komt omdat de eerste bugels vroeger gemaakt werden van de hoorns van ossen. Deze hoorns werden toen gebruikt voor het jagen. Later werden ze ook gebruikt door soldaten. De bedoeling hierachter was dat er met behulp van dit instrument van ver kon worden aangegeven of er een aanval moest worden ingezet. In de loop der jaren is de vorm van de bugel steeds aangepast en heeft het in het heden zelfs ventielen. 

Over bugel onderhoud

Ook heeft dit instrument weinig onderhoud nodig. Soms is het nodig om even de ventielen te oliën en het vuil eruit te verwijderen.

Is de bugel eenvoudig te bespelen?

Bent u van plan om uzelf aan te melden bij een muziekvereniging of een fanfare? Dan is onze tip om eerst ervaring op te bouwen met een simpele fluit. Dit kan bijvoorbeeld een blokfluit zijn. Wie weet steelt u later de show in een echt orkest! 

Bekijk onze bugels!

Contact

Wilt u uw bugel kopen bij Schreeven? Of heeft u liever eerst nog wat informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Naast bugels kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als gitaren, trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze bugels!