Muziekinstrumenten Reparatie - Schreeven Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten Reparatie 

Bent u gek op het bespelen van muziekinstrumenten? Dan herkent u het volgende vast wel: de slijtage van uw instrumenten. Wanneer het dan zover is, wilt u er wel zeker van zijn dat uw dierbare instrumenten voor reparatie in goede handen zijn. Bij Schreeven Muziekinstrumenten bent u dan aan het juiste adres. Al sinds 1933 bestaat Schreeven Muziekinstrumenten. Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen, maar ook het repareren van (professionele) muziekinstrumenten.

Gitaar reparatie

Voor een gitaar reparatie kunt u bij Schreeven Muziekinstrumenten ook zeker terecht. Regelmatig onderhoud aan uw instrumenten is belangrijk, om de levensduur lang te houden en alles uit uw instrument te halen. Daarnaast behoudt het ook de kwaliteit van uw instrument. Het draagt ook bij aan uw speelplezier, want het is natuurlijk erg vervelend om verhinderd te worden door diverse kuren door slijtage of achterstallig onderhoud aan uw gitaar.

Instrumenten reparatie 

Door onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres als het aankomt op elk soort reparatie van uw instrumenten. U kunt natuurlijk ervoor kiezen om zelf uw instrumenten te repareren wanneer uw instrument hier aan toe is. Ervaring leert ons dat veel mensen niet beschikken over het benodigde gereedschap en kennis. Een kleine fout kan hierdoor een probleem erger maken. Dit kan ten kosten gaan van uw dierbare (professionele) instrument. Daarom raden wij onze klanten ook aan het onderhoud door onze professionals te laten verrichten.

Blaasinstrumenten reparatie 

Schreeven Muziekinstrumenten verricht onder andere reparatie aan uw blaasinstrumenten. Zo kunt u bij ons terecht voor de reparatie van uw dwarsfluit, klarinet, sax, schuif trombone, bugel of trompet. Verder kunt ook bij ons terecht voor reparatie van andere soorten muziekinstrumenten zoals de viool, gitaar of drums.

Dwarsfluit reparatie

Bij onzorgvuldig gebruik of slijtage door de loop der tijd, kan het zijn dat uw dwarsfluit niet meer zo goed klinkt. Het kan soms zelfs zijn dat de dwarsfluit helemaal niet meer bespeelbaar is.
Onze professionals kunnen in de meeste gevallen uw fluit repareren, waarna u weer kunt genieten van uw fluit. Het is belangrijk om na een bepaalde periode uw fluit te laten controleren door een professional.

Klarinet reparatie

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw klarinet goed blijft klinken. Daarom is het van groot belang dat uw klarinet minstens jaarlijks één keer uit elkaar wordt gehaald en grondig wordt schoongemaakt. Naast het schoonmaken van de klarinet is het natuurlijk ook van belang om de kleppen van de klarinet goed af te stellen. Een onderhoudsbeurt voor uw klarinet is dus cruciaal zodat deze naar behoren blijft klinken. Bij Schreeven Muziekinstrumenten zorgen wij ervoor dat al deze problemen worden opgelost door onze professionals. 

Sax reparatie

De sax is een instrument dat u staand bespeelt. Het kan dan zo zijn dat u deze tijdens het bespelen per ongeluk ergens tegenaan stoot. Ook kan het zijn dat de solderingen loslaten. Uw sax is dan toe aan een onderhoudsbeurt. Onze professionals zijn gespecialiseerd in het repareren van muziekinstrumenten, zo ook het repareren van uw saxofoon. Wij repareren bijna elk soort schade aan uw saxofoon, ook bijvoorbeeld eventuele deuken of krassen.

Trompet en bugel reparatie

Trompetten en bugels zijn vaak de duurdere blaasinstrumenten. De bedragen voor de aanschaf van één van deze blaasinstrumenten kunnen erg variëren en hoog oplopen. Om zolang mogelijk te genieten van uw dierbare trompet en/of bugel, is het van belang deze om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt te geven. Het meest voorkomende probleem bij een trompet of bugel zijn de vastzittende ventielen en pompen. De oorzaak hiervan is speeksel. Door de tijd heen zorgt het speeksel ervoor dat de ventielen en pompen vast komen te zitten. Dit is ook te merken wanneer u het instrument bespeeld. Wij raden u dan ook aan om minstens één keer in de twee jaar uw trompet of bugel te voorzien van een onderhoudsbeurt. Bovendien heeft uw instrument een grote waarde. Door een goede onderhoud, behoudt uw instrument haar waarde.

Schuiftrombone reparatie 

Net zoals de sax bespeelt u de schuiftrombone staand. Ook dan kan het wel eens zo zijn dat u uw schuiftrombone ergens tegenaan stoot. Dit kan leiden tot deuken of krassen op uw trombone. Het kwetsbaarste onderdeel van de schuiftrombone is de schuif zelf. Door vuil of stof kan dit zorgen voor problemen. Gelukkig zijn deze problemen makkelijk te verhelpen. Voor meer vragen over de reparatie van uw schuiftrombone kunt u een van onze medewerkers contacteren. Kom langs of maak een afspraak.

Contact

Wilt u uw muziekinstrumenten repareren bij Schreeven? Of heeft u liever eerst nog wat informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Naast het repareren van uw instrumenten kunt u ook terecht bij Schreeven voor verkoop van diverse instrumenten als gitaren, trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

  • 024-3222184

service@schreeven.nl

Benieuwd naar ons assortiment aan onderhoudsmiddelen? Neem gauw een kijkje!