Percussie - Schreeven Muziekinstrumenten

Percussie

Wilt u een percussie instrument kopen? Dan bent u bij Schreeven Muziekinstrumenten zeker aan het juiste adres! Percussie is een verzamelnaam die worden bespeeld door er op te slaan of er mee te schudden. Denk hierbij niet aan trommels of een drumstel, maar aan de wat meer exotische slaginstrumenten. Zoals bijvoorbeeld boomwhackers of tambourines.

Verschillende percussie instrumenten

Uiteraard bieden wij veel verschillende muziekinstrumenten bij Schreeven. Zo kunt u veel verschillende soorten percussie kopen. Wij hebben dit verdeeld onder de volgende subcategorieën:

Heeft u eerst behoefte aan wat meer informatie voor u percussie wilt kopen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Shakers & maracas

Shakers & maracas (wellicht beter bekend als sambaballen) is een muziekinstrument van zuid- en midden Amerikaanse oorsprong. Maracas bestaan uit twee identieke shakers. Deze shakers beschikken over een vulling die zal zorgen voor een ruisend geluid wanneer er met de verschillende shakers wordt bewogen.

Cowbells & blocks

Cowbells

Koebellen zijn bolvormige klokken van koper. Deze worden gebruikt om muziek te spelen. Uit oorsprong zijn koebellen afgestemd om individuele dieren te onderscheiden. Bij Schreeven beschikken wij over een assortiment aan diverse koebellen. Deze beschikken over verschillende afstemmingen waardoor geen enkele koebel hetzelfde klinkt.

Blocks

Schreeven beschikt ook over percussieblokken. Deze percussieblokken geven de mogelijkheid om diverse melodische patronen te spelen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar onze jam blocks of temple blocks.

Beatring & tambourine

Een tamboerijn bestaat uit een hoepel waar belletjes aan bevestigd zijn. Deze belletjes zijn gespannen met een trommelvel. Dit gespannen trommelvel is dan ook waar het grote verschil ligt bij een tamboerijn tegenover een beatring. Een beatring beschikt namelijk niet over een gespannen trommelvel, maar is verder identiek aan de tamboerijn.

Triangel & barchimes

Triangel

Triangels zijn metalen slaginstrumenten in de vorm van een driehoek. Deze wordt opgehangen aan de bovenkant met een klein metalen staafje. Een triangel wordt haast altijd in combinatie met andere instrumenten gebruikt, bijvoorbeeld in een orkest.

Barchimes

Een barchime is als het ware een klein klokkenspel. Het bestaat meestal uit veel holle koperen buizen of cilinders van massief aluminium. Ze zijn gemonteerd op toonhoogte om diverse interessante melodiën te kunnen maken.

Boomwhackers 

Dit is een van de meest moderne percussie instrumenten die u kunt kopen bij Schreeven. Het instrument wordt bespeeld door de ene tegen de andere boomwhacker aan te slaan. Het is daarnaast ook met stokken te bespelen.


Bekijk onze percussie instrumenten

Contact

Wilt u uw percussie kopen bij Schreeven? Of heeft u liever eerst nog wat informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Naast percussie kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als gitaren, trompetten, keyboards, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze percussie!


Aanbiedingen