Microfoons - Schreeven Muziekinstrumenten

Microfoon

Een microfoon is een elektromechanisch instrument dat geluid omzet in een elektrisch signaal. Dit kan vervolgens versterkt worden voor geluidsopnames, radio uitzendingen of optredens. Bij Schreeven verkopen wij onder andere condensators, dynamische microfoons, usb microfoons en draadloze microfoons. 

Condensator

Een condensator microfoon is een microfoon in de vorm van een plaatcondensator. Deze microfoon wordt meestal gebruikt tijdens radio uitzendingen en andere studio opnames. Bij Schreeven hebben wij de RODE NT1-A, dit is een complete studio en recording set. Deze condensator microfoon staat bekend om zijn warme, heldere geluid en is erg breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor opnames waarin gezongen wordt en opnames met instrumenten. Maar ook voor het bijhouden van een videoblog is deze microfoon geschikt. Omdat dit model zo in trek is, wordt het wereldwijd in studio’s gebruikt. 

Dynamische microfoon bestellen

Een dynamische microfoon is een microfoon waarvan de werking berust op het bewegen van een spoel in een magneetveld. De voordelen van dynamische microfoons zijn dat deze microfoons een hoge geluidsdruk aankunnen en ook zeker tegen een stootje kunnen. De SHURE SM58 (ZONDER SCHAKELAAR) is een zeer veelzijdige branchestandaard. Deze dynamische zangmicrofoon is speciaal gemaakt voor een warme en heldere vocale weergave. De SM58 is steevast de eerste keuze voor zang optredens in de hele wereld.

USB microfoon kopen

Een USB microfoon is erg makkelijk in het gebruik en wordt daarom ook vaak mobiel gebruikt. U heeft bij zo een microfoon namelijk geen voorversterkers, fantoomspanning, mengpanelen of andere kabels nodig. De microfoon kan rechtstreeks op een USB poort aangesloten worden en zo kan er meteen opgenomen worden. De RODE NT-USB MICROFOON is een USB microfoon met een tafelstatief en een pop filter. 

Draadloze microfoon

Voor optredens op een podium is het handig als u een draadloze microfoon heeft, deze zorgt er namelijk voor dat het podium kabelvrij blijft. De SHURE BLX14E/P31-K14 DRAADLOOS HEADSET SYSTEEM MET PGA31 is een headset systeem, speciaal ontworpen als betaalbare maar professioneel klinkende draadloze oplossing voor zang, spraak en muziek. Deze headset microfoon is inclusief een bodypack.

Microfoon versterkers

Wilt u uw zangkunsten naar een hoger niveau brengen? Voor meer bereik, filters en autotuning hebben we versterkers voor ieder instrument en zo ook voor de microfoons. Benieuwd? Kijk bij onze versterkers!

Bekijk onze Microfoons


Contact

Wilt u een microfoon kopen of heeft u vragen over andere blaasinstrumenten of accessoires van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze microfoons!


Aanbiedingen