Klarinetten - Schreeven Muziekinstrumenten

Klarinet

De klarinet is een blaasinstrument in de categorie rietinstrumenten. In het symfonie- en harmonieorkest wordt de klarinet gerekend tot de houtblazers. De klarinet bestaat uit een cilindrische holle pijp met gaten, waarvan sommige met de vingers worden afgedekt, en anderen met een klep. De gaten die met de vingers worden afgedekt, hebben vaak een ring, waarmee de kleppen worden bediend en deze dekken de gaten af die te ver van de vingers afliggen af. 

G-klarinet

Wilt u graag een iets goedkopere klarinet kopen? Dan is de LEVANTE CL4301 KLARINET, G misschien een geschikte klarinet. Dit is een G-klarinet van een Duits systeem, gemaakt van kunststof met een verzilverde mechaniek. De klarinet bevat 17 kleppen, 4 brillen ringen en 2 vaten. 

Bas & Alt klarinet

Voor de professionele spelers die van de beste kwaliteit houden is een Bas&Alt klarinet de juiste keuze. Neem bijvoorbeeld de SELMER PARIS PRIVILEGE BASKLARINET, LAAG C, dit is een premium kwaliteit klarinet van het merk Selmer. De klarinet is gestemd in Bb, bevat 22 kleppen, roestvrij stalen veren, lederen polsters en heeft een bereik tot lage C. Om dit instrument helemaal af te maken wordt het geleverd met een Pro-light koffer, Selmer Paris C85 Series 120 Mondstuk en onderhoudsartikelen.

Klarinet bestellen

Binnen het assortiment van Schreeven hebben wij verschillende rieten blaasinstrumenten waaronder de Bb&A klarinet, Eb-klarinet, G-klarinet en de Bas&Alt klarinet. De BUFFET CRAMPON BC2541-2 PRODIGE KLARINET BB, 17/6 is een Bb-klarinet met een kunststoffen body, leren polsters, E13 boring en verzilverd mechaniek. Het is een gemakkelijk en licht aansprekende klarinet met een ronde klank. Als u een aankomend professionele blazer bent is de BUFFET CRAMPON BC1202 E13 KLARINET A, 17/6 een geschikte klarinet, deze bevat 17 kleppen en is verkrijgbaar in 440 Hz of 442 Hz. Dit model wordt geleverd met een lederen etui, een rietbinder en een extra ton van 66mm. 

Contact

Wilt u een klarinet kopen of heeft u vragen over andere blaasinstrumenten of accessoires van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze BB & A Klarinetten, EB-KlarinettenG-Klarinetten en Bas & Alt klarinetten!