Saxofoons - Schreeven Muziekinstrumenten

Saxofoon

De saxofoon is een blaasinstrument met een conische, meestal S-vormige buis, die voorzien is van kleppen. Binnen het assortiment van Schreeven hebben wij een groot scala aan saxofoons. Zo hebben wij de altsaxofoon, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon. 

Bariton saxofoon kopen

De baritonsaxofoon is een wat minder gebruikte saxofoon dan de tenor- of altsaxofoon. Het instrument is doorgaans in Es gestemd en heeft vaak als extra noot een lage-A waar de overige saxofoons een bereik tot een 'lage-Bes' hebben. Daarnaast is de vorm van een baritonsaxofoon anders, de tenorsaxofoon heeft alleen een bocht in de hals en de baritonsaxofoon heeft een tweetal extra 180° bochten bij het mondstuk. De baritonsaxofoon wordt onder andere in harmonieorkesten en fanfares gebruikt. De BUFFET CRAMPON BC8403 BARITONSAXOFOON EB/A is een baritonsaxofoon van messing, afgewerkt met een goudlak. Deze saxofoon heeft verstelbare duimhaken en is Es gestemd. Als u voor de beste kwaliteit wilt gaan, moet u de SELMER PARIS SA80II BARITONSAXOFOON EB/A hebben. Dit is een allround professioneel model van de beste kwaliteit. Het is een hand vervaardigd instrument in Mantes Les Villes, Frankrijk die te gebruiken is voor alle muziekgenres, van klassiek tot pop muziek. Ook heeft de saxofoon een zeer fraaie, hand gestoken gravure.

Altsaxofoon

Het meest voorkomende model van de saxofoon is de altsaxofoon, dit instrument staat meestal gestemd in de Es, maar er komen ook uitvoeringen in de C voor. De Altsaxofoon kun je goed herkennen door de rechte hals die boven de body naar beneden knikt. Een altsaxofoon wordt vooral gebruikt bij funk en jazz muziek. Voor de beginnende saxofonisten die niet een al te groot budget hebben is de SML PARIS A300 ALTSAXOFOON EB wellicht een geschikt model, het bevat een messing body. Om het makkelijk te maken voor de beginnende spelers wordt deze saxofoon compleet geleverd met onderhoudsmiddelen en is hij speelklaar tegen een scherpe prijs. Wilt u graag een saxofoon bestellen? Doe dat dan bij Schreeven!

Tenorsaxofoon

De tenorsaxofoon is na de altsaxofoon, de meest voorkomende saxofoon. De tenorsaxofoon is een belangrijk instrument in de jazz. Het heeft een rijke klank en wordt vaak gebruikt in diverse orkesten en fanfares. Denkt u eens aan de Yamaha YTS-280 Tenorsaxofoon Bb. Deze tenorsaxofoon heeft een hoge F-toon. Het wordt geleverd met een AS-4C mondstuk en diverse accessoires. Het is een goed instapmodel voor studenten, maar ook voor professionals. Eigenlijk de perfecte start met deze all-round tenorsaxofoon!

Sopraansaxofoon

De sopraansaxofoon is een van de kleinste van de saxofoonfamilie. In tegenstelling tot de mooie gebogen vorm van de altsaxofoon, wordt de sopraansaxofoon vaak recht geproduceerd. De sopraansaxofoon komt een beetje overeen met een klarinet, alleen heeft de sopraansaxofoon een ander soort klankkleur. Het zit hem voornamelijk in de conisch-parabolische boring in de sopraansaxofoon. Binnen ons assortiment is de Yanagisawa S901 sopraansaxofoon bb een goed verkocht product. Overigens hebben wij in ons assortiment ook de gebogen sopraansaxofoon. Wilt u graag een saxofoon bestellen? Doe dat dan bij Schreeven!


Bekijk onder andere onze altsaxofoons

Contact

Wilt u een saxofoon kopen of heeft u vragen over andere blaasinstrumenten van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze saxofoons!