Cello's - Schreeven Muziekinstrumenten

Cello

Een cello is een verkort woord voor de violoncello, dat net als de viool tot de groep strijkinstrumenten behoort. De cello heeft een kenmerkende klank en een bereik van vier, vijf en soms zelfs zes octaven, dit ligt aan de lengte van de toets en de grootte van de cello. Een gemiddelde cello is ongeveer 120 cm lang en het instrument is bespannen met vier snaren en heeft twee f-gaten.

Cello bestellen

Wilt u een cello bestellen, maar bent u er nog niet helemaal over uit wat voor cello u wilt bestellen? Bekijk dan eens ons brede assortiment aan verschillende cello’s. Wij hebben naast de cello ook nog de elektrische cello. Mocht u andere toebehoren nodig hebben, dan kunt u bij ons ook terecht voor strijkstokken, statieven en andere accessoires.

Elektrische cello

Het grootste verschil tussen een elektrische cello en een (akoestische) cello is dat het elektrisch instrument een beperkte of zelfs geen klankkast heeft. Op een elektrische cello dient een versterker aangesloten te worden, deze werkt als een klankkast. De NS-DESIGN NXT4 CELLO, ELECTRISCH is een 4 snarige elektrische cello die een rijke, volle toon geeft via het NS Polar pickup-systeem. Dit zorgt voor volledige vrijheid op het podium op elk volume. De YAMAHA SVC110 SILENT CELLO, ELECTRISCH is een model met een uniek uiterlijk, dat gemaakt is in samenwerking met enkele van ‘s werelds grootste cellisten. De cello zorgt dan ook voor een buitengewone warme klank. Cello spelers zullen het comfort en de expressieve mogelijkheden van het instrument erg waarderen. 

Cello kopen

Voor de cellisten die graag zonder versterker spelen zijn akoestische cello’s geschikt. Binnen het assortiment van Schreeven hebben wij een aantal akoestische modellen:

  • HÖFNER 8-C CELLO: Deze Duitse cello is voor de spelers met een lager budget. Het instrument bevat een massief ebben toets en een klankkast van fijnspar en esdoorn.

  • HÖFNER H4-2C CELLO: Deze handgelakte Duitse cello is een iets duurder model dan de 8-C. Dit instrument bevat een Wittner "ultra" staartstuk en D'addario.

  • HÖFNER MAESTRO MODEL 4/9 CELLO: Dit Duitse model is een exclusiever model dan de 8-C en de H4-2C. De cello is gemaakt van top kwaliteit hout en bevat Jargar snaren. 

Bekijk onze cello's!

Contact

Wilt u een cello kopen of heeft u vragen over andere strijkinstrumenten van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze cello's!