Banjo's - Schreeven Muziekinstrumenten

Banjo

Een banjo is een snaarinstrument met doorgaans stalen snaren en fretten waarbij de kam op een strak gespannen vel rust. Deze constructie bezorgt de banjo zijn karakteristieke geluid, het zorgt er namelijk voor dat de energie die bij het bespelen van de snaren wordt toegevoerd, zeer snel weg kan en een kort maar hard geluid produceert. Het instrument en de naam is afgeleid van de banjar, een Afrikaans snaarinstrument.

Banjo gitaar kopen

Wilt u graag een banjo gitaar kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij verkopen namelijk veel verschillende soorten snaarinstrumenten, waaronder ook de echte folk instrumenten zoals de banjo. Voor beginnende spelers hebben wij de SX 4-STRING TENOR BANJO. Dit is een banjo in een lagere prijscategorie, maar dit betekent uiteraard niet dat de kwaliteit achterblijft. Dit instrument wordt geleverd met een professioneel 11 inch Remo LC Frosted vel, wat ervoor zorgt dat de klank er mooi uit komt. Ook door de Zero Glide topkam, met een ingebouwde fret heb je een beter spelgevoel en een rijkere klank. Bent u al een ervaren speler? Dan is de Fender Deluxe Concert Tone 58 Banjo wellicht geschikt voor u. Fender Concert Tone Banjo's uit de jaren '60 worden geroemd wegens hun duurzaamheid en hun klank. Zoals gebruikelijk bij deze modellen, onderscheidt dit instrument zich door een extra luxueuze afwerking en uiterst hoogstaande hardware. Voorbeelden hiervan zijn de stemmechanieken en de toon ring van hoge kwaliteit messing (bell Brass).

Andere snaarinstrumenten

Uiteraard verkopen wij bij Schreeven ook allerlei andere snaarinstrumenten zoals gitaren, violen en cello’s. Mocht u geïnteresseerd zijn in één

van onze andere (snaar)instrumenten, dan kunt u natuurlijk een kijkje nemen in ons assortiment of vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie. Wanneer uw banjo beschadigd is kunt u ook voor de reparatie van uw banjo bij ons terecht. 

Bekijk onze banjo's!

Contact

Wilt u een banjo kopen of heeft u vragen over andere muziekinstrumenten van Schreeven of de reparatie ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bereiken per telefoon of mail:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze banjo's