Midi keyboards - Schreeven Muziekinstrumenten

Midi keyboard

Wilt u een midi keyboard kopen? Een midi keyboard is een keyboard zonder interne sound. Het is namelijk bedoeld om midi informatie in je Digital Audio Workstation door te voeren. Het lijkt verder net op een standaard keyboard. Uw Digital Audio Workstation registreert de noten die u speelt. Wij bieden een divers scala aan diverse midi keyboards die u kunt bestellen.

Wat is een midi keyboard?

Een midi keyboard is een soort keyboard en valt daarmee onder de toetsinstrumenten. Het bekendste toetsinstrument is de pianoHoewel de piano en het midi keyboard beide toetsinstrumenten zijn, verschillen ze erg veel van elkaar. Het midi keyboard is een elektronisch keyboard dat geen intern geluid produceert, maar dit via elektrisch geproduceerde tonen doet. MIDI is een afkorting voor Musical Instrument Digital Interface en dit is het programma waarmee de gespeelde muziek te 'managen' is. Het programma ontvangt aan de hand van data een signaal waarmee wordt bepaald, welke toets wordt ingedrukt, wanneer, hoe hard en hoe lang. 

Waarom een midi keyboard kopen

Waarom zou u een midi keyboard bestellen? Het kan zeer goed van pas komen als u er niet op zit te wachten om alle noten handmatig met een computermuis in te voeren. Als muzikant is het natuurlijk erg fijn om uw muis en toetsenbord zo min mogelijk te hoeven gebruiken. Het aanvoelen van de melodieën lukt natuurlijk een stuk beter als u alles via uw keyboard in uw Digital Audio Workstation kan zetten. Zoals al eerder aangegeven maakt een midi keyboard zelf geen geluid. Alle bespeelde toetsen zullen worden omgezet naar midi-data. De software op uw computer of laptop vertaald deze data weer naar muzieknoten en zo vervolgens naar audio.

Assortiment

Bij Schreeven Muziekinstrumenten bieden we een divers assortiment aan verschillende keyboards. Zo zit er voor elke muzikant wel wat tussen. Wilt u een midi keyboard kopen maar heeft u een beperkt budget? Geen probleem! Bij Schreeven bieden wij midi keyboards voor elke prijsklasse. Zo is bijvoorbeeld deALESIS Q25 al verkrijgbaar voor slechts €69,99. Wilt u een wat duurder midi keyboard bestellen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk! Zo bieden wij het ‘Native Instruments Kontrol S88 Keyboard MK2’ Dit keyboard is voor de muzikanten bedoeld, die er veel op zullen spelen. De ‘S88beschikt over een geweldig hamer-actie keybed, samen met levendige visuele feedback en strakke integratie versoepeld dit uw gehele workflow.Bekijk onze midi keyboards


Contact

Heeft u vragen over een midi keyboard kopen bij Schreeven. Neem dan gerust contact met ons op. Buiten DJ Gear kunt u ook terecht bij Schreeven voor diverse instrumenten als gitaren, trompetten, piano’s, violen en nog veel meer verschillende snaar-, blaas- of strijkinstrumenten. 

Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en adressen te bellen en mailen:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales: 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze Midi Keyboards!