Snaarinstrumenten

Snaarinstrumenten

Een snaarinstrument is een muziekinstrument waarbij het geluid wordt veroorzaakt door het trillen van de snaren. Snaarinstrumenten kunnen ingedeeld worden op basis van de constructie en de speelwijze. Verder is er een onderverdeling te maken in elektrische instrumenten en akoestische instrumenten.

Snaarinstrument kopen

Bent u op zoek naar een kwalitatief goed snaarinstrument? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan allerlei verschillende snaarinstrumenten. Zo hebben wij bijvoorbeeld gitaren en violen, deze zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten.

Gitaren

Er bestaan veel verschillende soorten gitaren. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Western gitaar, die ook weer onder te verdelen is in akoestisch en semi-akoestisch. De FENDER CC-60S NAT is een akoestische gitaar die door het kleine formaat eenvoudig te bespelen is in elke positie. Akoestische gitaren zijn zo gemaakt dat de klankkast als resonator optreedt, waarbij deze meer lucht in beweging brengt dan de snaren zelf kunnen. Een semi-akoestische gitaar is een gitaar die een normale klankkast heeft waar elementen inzitten die ervoor zorgen dat de gitaar een warmere klank heeft. De MARTIN 13-SERIES OOO-13E is een semi-akoestische Western gitaar. Wat deze gitaar anders maakt dan een akoestische gitaar, is de ingebouwde elektronica. Hierdoor kan de gitaar aangesloten worden op een gitaarversterker, geluidsinstallatie of een opnamerecorder.

Soorten gitaren

Binnen ons assortiment aan klassieke gitaren, kunt u kiezen tussen een akoestische gitaar en een semi-akoestische gitaar. Heeft u toch de behoefte om geen klassieke gitaar te kopen, dan kunt u ook kijken naar ons assortiment met elektrische gitaren. Als u behoefte heeft om muziekstijlen als pop, rock, blues en folk te bespelen, is de western gitaar een goede optie. En wanneer u gitaren erg interessant vindt maar bas uw voorkeur heeft, hebben we ook basgitaren.

Banjo

De banjo is naast een folkinstrument ook een snaarinstrument. Met de banjo wordt er een prachtige klank geproduceerd doormiddel van een resonerend vel. Dit werkt hetzelfde als bij een drumvel waar het vel is uitgestrekt over de gehele body van het instrument. De banjo wordt veel gebruikt bij verschillende soorten folksmuziek, maar ook in country muziek wordt dit instrument veel bespeeld. Wij hebben verschillende soorten banjo´s in het assortiment, zo zijn er banjo´s met 4 snaren zoals de SX 4-STRING TENOR BANJO, maar ook banjo's met 5 snaren zoals de RECORDING KING RKR35BR 5-STRING BANJO METALEN KETEL. Wilt u graag meer informatie over de verschillende snaarinstrumenten of wilt u het instrument eerst even bezichtigen? Kom gerust even langs om te kijken welk instrument het beste bij u past.

Contact

Wilt u graag een snaarinstrument kopen of heeft u vragen over een van onze gitaren of violen? Neem dan gerust contact met ons op. Schreeven Muziekinstrumenten is te vinden aan de Hulzenseweg 4, 6534 AN in Nijmegen. Zondag en maandag zijn wij gesloten, maar verder zijn wij de rest van de week geopend van 09:00 tot 18:00u. Wij zijn verder op de volgende nummers en e-mailadressen te bereiken:

Voor algemene informatie:

Voor reparatie aan uw instrument:

Voor informatie over de webshop & aftersales:

Benieuwd naar ons volledige assortiment? Neem dan gauw een kijkje naar onze snaarinstrumenten, zoals bijvoorbeeld gitaren, Banjo's en nog veel meer.


Aanbiedingen